قیمت دلار امروز 14 فروردین 1402 / نوسانات کاهشی در بازار اسکناس آمریکایی

طلا و ارز
بهابین

قیمت دلار در معاملات غیررسمی که تا روز شنبه به طور کلی روندی افزایشی را پشت سر می‌گذاشت، امروز 14 فروردین 1402 نوساناتی کاهشی را پشت سر گذاشته است.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار که به طور کلی از زمان گشایش بازار در میانه فروردین 1402 روندی افزایشی را در پیش داشت، امروز و در نخستین روز پس از تعطیلات نوروزی روند کاهشی را در بازار غیررسمی و نسبت به روز شنبه در پیش گرفته و نیمه ابتدایی کانال 53 هزار تومان راه یافته است.

قیمت دلار نقدی مرکز مبادله از صبح امروز در سایت بازار متشکل ارزی روی عدد 40 هزار و ۲۰۰ تومان ثبت شده و نسبت به آخرین روزهای سال 1401 تقریبا تغییری نداشته است. قیمت دلار حواله مرکز مبادله هم از صبح امروز رقم 36 هزار و ۶۰۰ تومان را نشان می‌دهد.

قیمت دلار نیمایی هم امروز مانند هفته‌های گذشته روی رقم 28 هزار و 500 تومان ثابت بوده است، اما صرافی ملی تا لحظه تنظیم این گزارش قیمت جدیدی منتشر نکرده است.

قیمت دلار در بازار هرات و سلیمانیه در این مدت تحت تاثیر قیمت دلار در بازار آزاد نوسانات زیادی پشت سر گذاشته‌ است و مدتی است نرخ‌های یکسانی دارند. در حال حاضر قیمت دلار هرات و سلیمانیه هر دو بر روی قیمت 52 هزار و 450 تومان قرار دارند.

امروز قیمت اسکناس یورو هم در مرکز مبادله ارز و طلا 43 هزار و 627 تومان و یوروی حواله 39 هزار و 720 تومان اعلام شده است. این در حالی است که قیمت یورو در بازار آزاد به 57 هزار و 6۰۰ تومان رسیده است.

قیمت اسکناس درهم امارات هم در مرکز مبادله ارز و طلا 10 هزار و ۹۴۶ تومان و قیمت حواله درهم 9 هزار و ۹۶۶ تومان اعلام شده است. قیمت درهم امارات در بازار آزاد امروز 14 هزار و 450 تومان است.

همان‌طور که از قیمت معاملات پشت خطی دلار در روز گذشته مشخص بود، قیمت این اسکناس آمریکایی که در روز شنبه تا پله چهارم کانال پنجم پیش رفت امروز 14 فروردین نوساناتی کاهشی را تجربه کرده است. این عامل باعث شده است روند قیمتی در بازار طلا و سکه نیز نزولی شود. اما حالا شنیده‌ها حاکی از آن است که به دستور مستقیم ریاست جمهوری قیمت پایه قرار است از 36480 به 28381 بازمی‌گردد.

انجمن صنایع پلیمر ایران چند روز گذشته در وب‌سایت خود به نقل از سعید زمان‌زاده، نائب رییس اول انجمن ملی پلیمر ایران نوشته است: «ساز و کار قیمت‌گذاری محصولات پایه پتروشیمی تغییر کرد و قیمت مبنا به جای ارز 28 هزار و 500 تومان، بیش از 36 هزار تومان شد؛ این در حالیست که در جلسات متعدد آقای وزیر بارها تاکید کرده‌اند که حداقل در سه ماه اول سال 1402 هیچ برنامه‌ای برای تغییر قیمت وجود نخواهد داشت.»

در نتیجه بازگشت قیمت‌ها به نرخ سابق دلار نیمایی حکایت از تغییر رویه‌ای دارد که زمان‌زاده به آن اشاره کرده بود.

اما به طور کلی کارشناسان و فعالان بازار ارز شیب حرکت دلار را تا پایان سال، با توجه به نرخ تورم و رشد نقدینگی صعودی می‌دانند. گشایش‌هایی در زمینه برجام و بهبود وضعیت روابط بین‌المللی تنها می‌تواند این شیب را کاهش دهد و یا برای مدتی قیمت‌ها را کنترل کند.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه اخبار ارز و طلا بخوانید.